Lélekemelő videók

            

Sose felejtsük megadni szüleinknek a tiszteletet !  
 

Honnan veszed a bátorságot az új élethez?

 
 

A szeretetről

 
 

Régi magyar áldás

 
  Oly nagy szükségünk van a szeretetre, hogy szeretetben éljünk egymással...  
 

Június 19-én, Jézus szent Szívének ünnepén hirdette meg Benedek Pápa a papság évét. Ebből az alkalomból készült egy rövid kis film, aminek az első részét már lefordították magyarra, ezt szeretnénk közkinccsé tenni azzal a kéréssel, hogy ebben az évben sokkal többet imádkozzunk a papokért és a papi hívatásokért!

 

A világban az emberek önmaguk előrejutása érdekében küzdenek, hajtanak, robotolnak és közben gyakran másokon keresztül taposva teszik ezt, vagy arctalanná válva maradnak magányosan az emberáradatban. Ez az ember mást mutat. Azt, hogy lehet máshogy élni. Lehet máshogy csinálni... A keresztények egymásért élnek. Egy keresztény közösség tagjai egymásért szolgálnak: egy a másikért. Egymás terhét hordozzátok, így töltsétek be a Krisztus törvényét - mondja az Ige. S valóban... Az az igazán erős ember, aki más terhét is magára tudja venni.
Ezen a filmen egy apa látható, s a fia. Talán minden prédikációnál jobban mondja el, mit tesz az Atya (a mennyei) a gyermekéért (pl. értem), amikor elesettek vagyunk. Gondolkozz ezen, ha megfáradtál, ha belefáradtál abba, hogy nem éred el a célod, ha nyomoréknak és tehetetlennek érzed magad.
 "Fölemeli a porból a szűkölködőt, és kiemeli a szemétből a szegényt, leülteti az előkelőkkel együtt, és főhelyet juttat neki" -többek között. Miközben Isten tanít bennünket arra, hogy tesz bennünket Ő győztesekké, megtanítja azt is, hogy milyen kegyelem számunkra, hogy a dicsőségben majd részesek lehetünk, megtanít arra is ugyanakkor, hogy a mi hitünk is annyit ér, amennyit egymás felé a hitünk által cselekedünk. Hiszen ez az apa a mi egymás felé való kapcsolatunkat is jól példázza. Nem sokat beszél a filmen... Hisz abban, hogy a fia győztes lehet, de nem győzködi, nem az Urat várja, mikor segít... hanem megteszi amit ő megtehet a gyermekéért. Ezt nem kell lefordítani, nem kell hozzá szinkrontolmács, mindenki számára pontosan érthető igehirdetés lesz

 
   Az Úrnak szüksége van rád!
     Nincs értéktelen élet! Ismerd fel, Milyen fontos vagy Istennek!
     Különösen ajánljuk: Ha néha meginog az önbizalmad
 
 

 

A későbbiekben további videók is megtekinthetők lesznek!