Fiataloknak - Fohászok az életre...

 

 

Gondolkoztál már azon, hogy mi akarsz lenni?

Hivatásod megválasztása felelet az értelem és a hit kérdésére, hogy melyik pályán tudod a legjobban gyümölcsöztetni talentumaidat Isten nagyobb dicsőségére és az egész emberiség javára. Ennek a két szempontnak kell előtted lebegnie, amikor arról döntesz: mi akarsz lenni?

 

Pályaválasztás

Mielőtt végérvényesen határoznál, gyakran kérd Isten megvilágosító kegyelmét! Leendő hivatásodban elsősorban nemes céljaid, ideáljaid megvalósításának lehetőségeit keresd! De hallgass szüleid, nevelőid, lelkiatyád tanácsára is, akik mind jól ismerik egyéniségedet, adottságaidat!

Mindenekelőtt egy igen lényeges dologban kell döntened:

Olyan pályán akarod-e Istent szolgálni, amely mellett házasságra is léphetsz, családot alapíthatsz?

Vagy lemondva a házasságról, egész életeddel teljesen Isten nagy családjának szolgálatába állsz, s ennek megfelelően a papi vagy szerzetesi hivatást választod?

 

Tiszta szerelem

Urunk, mennyei Atyánk, tudjuk, hogy a házasságban nagy feladat vár ránk, s kezünkbe van letéve a jövő nemzedék áldása vagy romlása.

Ezért kérünk téged, terjeszd ki ránk kegyelmedet, hogy a házasságra a lehető legjobban fölkészüljünk.

Világosíts meg és erősíts meg bennünket, hogy már most gyakoroljuk azokat az erényeket, amelyek egy neked tetsző házasságban elengedhetetlenek: az istenfélelmet, az áldozatkészséget, az őszinteséget és a tisztalelkűséget.

Add, hogy együtt növekedjünk szeretetben: hogy szeressük mindazt, amelyben megcsillan valami a te fenséges arcodból.

Engedd, hogy tiszta szerelemmel szeressük egymást, hogy tisztán és szűzen járuljunk szent oltárod elé, és méltók legyünk áldásodra, Krisztus Urunk által. Ámen.

 

Imádság jó feleségért

Mennyei Atyám, te belátod egész életemet, mint én a hegycsúcsról a messze elterülő tájat.

Te már tudod, hol lakik az a leány, akivel majd találkozni fogok, aki majd értem elhagyja apját és anyját, hogy rendelésed szerint egész szívvel hozzám ragaszkodjék - s én őhozzá.

Adj türelmet és józanságot, amikor választásra és mérlegelésre kerül a sor, hogy ne az elvakult szenvedély befolyásolja döntésemet, hanem a tiszta, önzetlen szeretet!

Add, hogy megtaláljam választottamban az igaz, megértő élettársat, leendő gyermekeimnek szerető édesanyját, akit te már akkor rendeltél számomra, mielőtt még mindketten megszülettünk volna!

 

vissza